Mikor hasznos az ekcéma occlusiós kezelése?

1696
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ekcéma occlusiós kezelése előnyös lehet a vakaródzás és a dörzsölés megelőzésére, illetve fokozza a hidratációt. Amennyiben lokális szteroidot alkalmaznak kötve, az növeli annak hatáserősségét.

Hogyan néz ki a kezelés?

Jelenleg az ekcémában használt „wet-dressing” azt jelenti, hogy pasztával impregnált nyílt szövésű pamutkötés alá könnyű elasztikus hajszálcsöves szerkezetű pamutréteget és krémet (illetve kenőcsöt) visznek fel a bőrre, amire nedves és száraz elasztikus csöves szerkezetű pamutot helyeznek (nedves pólya).

A nyílt szövésű pamutkötés bevonható nyugtató hatású készítményekkel, így cinkpasztával, valamint aktív hatóanyaggal, pl. ichthyollal vagy kőszén kátránnyal. A kötés nagyon jó szolgálatot tehet, ha jól megtanulják a kivitelezését és valaki, pl. bőrgyógyászati nővér felügyeli azt.

Azonban ennek ellenére is veszélyeket rejthet, úgy mint: hypothermia, fokozott fertőzésveszély és az alkalmazott szteroid fokozott mértékű felszívódása. Nagyon gyenge szteroid krém nagy mennyiségben történő felvitele a nedves borítás nedves rétege alá az akut ekcéma kezelésének igen hasznos rövid távú alkotója lehet. Ezt hasznos lehet a két réteg alá felvitt emollienssel folytatni.

A wet-dressinget talán leginkább azon gyerekeknél alkalmazzák, akik nem tudnak aludni (és a szüleik sem) a vakaródzástól. Néhány átaludt éjszaka megszakíthatja a viszketés-vakaródzás körforgást, és az egész család életminőségét javítja.

Pasztával végzett kötve kezelést inkább szubakut és krónikus ekcémában használnak. Elsősorban ez utóbbi esetben a kátrány (ichthyol vagy kőszén tár) hatásos lehet gyenge szteroiddal vagy anélkül.

1696
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

23528
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]